У „Хуавеју“ очекују да ће продаја телефона опасти за 40 одсто

Оснивач и генералани директор „Хуавеја“ Рен Женгфеи изјавио је да ће приходи те компаније у наредне две године бити за 30 милијарди долара мањи него што је предвиђено, наводећи да је то резултат санкција америчке владе против кинеског телекомуникационог гиганта.

„Никада нисмо помислили да је одлучност САД да нападне 'Хуавеј' тако јака, тако чврста", рекао је Рен Женгфеи током панел дискусије у седишту компаније у Шенжену.

Рен је најавио да ће „Хуавеј“ смањити капацитете, уз очекиване приходе од око 100 милијарди долара годишње у наредне две године, у поређењу са 105 милијарди долара у 2018.

Он је, како преноси АП, у фебруару рекао да је циљ у 2019. години био 125 милијарди долара.

Продаја „Хуавејевих“ мобилних телефона биће смањена за 40 одсто, рекао је Рен, потврђујући извештај Блумберга објављен у недјељу.

Међутим, он је указао да кинеско тржиште убрзано расте и рекао да „Хуавеј“ неће дозволити да рестриктивне мере сузбију истраживања и развојне планове.

Компанија „Хуавеј“ је уплетена у трговински спор између Кине и САД, након што је Вашингтон оптужио кинеске компаније, попут „Хуавеја“, за присилни трансфера технологије и крађу пословних тајни.

Сједињене Државе су у мају ставиле „Хуавеj“ на листу која спречава америчке компаније да продају компоненте тој компанији без одобрења владе.

Том одлуком су погођени и добављачи из САД којима је „Хуавеj“ главни купац, па је тако прошле седмице један произвођач чипова ревидирао прогнозу прихода у 2019. години за две милијарде долара, рекавши како купци смањују наруџбе због трговинских напетости, укључујући и ограничења продаје у САД за „Хуавеj“.

Очекује се да ће се „Хуавеj“ суочити с изазовима у проналажењу алтернативних добављача компоненти за своје производе, а засад је оцењено да би то могли бити добављачи из Јужне Кореје и Тајвана.

Према наводима агенције АП, америчке компаније показују узнемиреност због агресивне политике Трампове администрације према Кини и желе да поништи тарифе и ревидира своје одлуке.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво