„Мајкрософтов“ пун погодак – наследник „Екс-бокса“ и Кијану Ривс

„Проџект Скарлет“ кодно је име „Мајкрософтове“ наследнице "Xbox One X", за коју компанија тврди да ће бити највећи генерацијски-технолошки скок у историји гејминга. Публику је до апсолутне хистерије довело појављивање глумца Кијануа Ривса на бини и најава игре „Сајберпанк 2077“, коју развија пољски студио „Си-Ди проџект ред“ за 2020. годину, када је планиран и излазак нове конзоле.

На конференцији Е3, посвећеној видео-играма, „Мајкрософт“ је најавио излазак нове генерацију своје конзоле пред крај 2020. године, за коју истиче да ће бити највећи технолошки скок између две генерације играчких платформи.

У прилог томе иде чињеница да ће „Мајкрософтов“ посебно дизајнирани процесор, који развија АМД, бити четири пута јаи од оног у Xbox One X.

Из „Мајкрософта“ су додали да ће нова конзола моћи да изгура и 120 фрејмова по секунди, као и да ће подржавати 8К резолуцију, мада још није познато да ли ће то бити ограничено на стримовање видео-игара или ће укључивати и играње.

Међу играма које ће изаћи са новом конзолом су и Хејло инфинит (Halo Infinite), Gears of War, Елдер ринг (Elder Ring), Дајинг лајт 2 (Dying Light 2).

Компанија, међутим, није открила даље информације нити показала како би нова играчка платформа могла да изгледа. Тачна цена, или барем оквирна, такође је изостала.

Руку на срце, ни „Сони“ није превише открио везано за нови Плејстејшн 5, који се такође развија за наредну годину.

Најављујући нову конзолу, „Мајкрософт“ је открио и неке детаље о својој клауд услузи – „Екс клауду“ (xCloud), који би требало да омогући корисницима да играју све игре преко клауда или путем „Мајкрософтових“ сервера или користећи конзолу као лични сервер.

Амерички гигант није открио како би наплаћивање на „Екс клауду“ функционисало, али ће сервис бити доступан за јавност у октобру.

Колико је публика на конференцији била одушевљења због најаве нове конзоле исту реакцију изазвало је и појављивање холивудског глумца Кијануа Ривса на бини, који је говорио о новом наслову пољског студија „Си-Ди проџект ред“, твораца култног серијала Вештац (The Witcher), базираног на романима Анджеја Сапковског.

Пољски студио увелико у својој кухињи крчка Сајберпанк 2077, који ће изаћи у априлу 2020. године и у којем ће се Ривс такође појавити.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво