И Немци летећи такси за трку имају

Немачка стартап компанија „Лилијум“ представила је прототип летећег таксија, који ће, према очекивању компаније, већ 2025. године вршити услуге превоза у више градова света.

Компанија је приказала прототиип ваздушног таксија са пет седишта који ће се кретати на електрични погон, преноси Си-Ен-Ен.

Такси-авион који је овог месеца имао први пробни лет, са једним пуњењем батерије може да превали 300 километара, а путници ће помоћу смартфон апликације моћи да резервишу међуградске летове.

Цена карте за такси будућности још није позната, али из компаније тврде да ће бити „упоредива са ценом“ обичног таксија.

Комерцијални директор „Лилијума“ Ремо Гербер објаснио је да је иновација предвиђена за обичан свет, не само за богате бизнисмене.

Предузеће „Лилијум“ основано је 2015. године и тврди да њихов ваздухоплов има способност да пређе много веће дистанце од конкурентских летелица.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво