Крстарење кроз други број „Галаксије“ у РТС-у

У Галерији РТС-а представљен је други број научно-популарног часописа „Галаксија“. Некада најбољи научно-популарни часопис у Југославији и у југоисточној Европи обновљен је после готово 18 година.

После електронског издања, изашли су и први штампани бројеви. Нова Галаксија је, према мишљењу стручњака, у међувремену стекла завидан број читалаца (107.000) и велики број прегледа на интернету – више од милион, од чега jе 40 одсто изван Србије.

 

На крстарењу кроз други број часописа, бројне посетиоце догађаја у Таковској 10, водили су универзитетски професори – Дејан Стојковић, Предраг Слијепчевић, Ђуро Коруга, Зоран Николић, Дејан Шабић и Милан Тасић, а у име РТС-а, присутне је поздравила Александра Шарковић, одговорни уредник Редакције научног програма РТС-а.

Највише интересовања и дебату током разговора, изазвао је ексклузивни чланак „Сто српских најнаучника“ – редослед водећих српских научника у матици и расејању, о коме је говорио и професор Зоран Николић са Физичког факултета.

Професор Дејан Шабић говорио је о Панчевачком риту и мрежи канала у нашој земљи, најдужој у Европи после Холандије, а професор Милан Тасић из Врања говорио је о бесконачности и о томе зашто је необјашњива.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво