Ајронмен прелетео Аду Циганлију

Британски иноватор Ричард Браунинг летео је данас изнад Аде Циганлије у млазном оделу Ајронмена, а у његовом перформансу и револуционарном изуму уживали су Београђани. Изум је развио из забаве и страсти, али не искључује могућност да његов изум једног дана може имати и практичну примену.

У ваздуху без авиона, хеликоптера или неке друге летелице. Сан сигурно многих. Британац је успео! Две године од идеје са папира, свој изум представља у 26 земаља.

„Узбуђени смо што вам у Београду представљамо револуционарну технологију. Човек у том млазном оделу може у ваздуху остати четири минута, а ми користимо гориво за авионе и дизел-гориво“, истиче Ричард Браунинг.

Иако признаје да његово одело није идеално превозно средство за одлазак, на пример, у куповину или за превоз деце у школу, могао би, каже, да буде одскочна даска за један такав изум. Има и мане: бучан је, троши доста горива и сужена је могућност кретања у ваздуху.

„И први моторни аутомобили, када су направљени, били су прилично бучни и у поређењу са коњем, нису били баш идеални. Радимо на томе да га побољшамо, крила су један од начина, она воде много даље и брже“, каже Ричард.

Браунинг изнад Аде Циганлије није летео сам, али јесте до краја. Међутим, колега са којим је полетео имао је пех. Након само неколико секунди у ваздуху изгубио је равнотежу и упао у воду.

„Превише се оштро окренуо и изгубио висину, након чега се отворио прслук за спасавање како не би потонуо због превише тешке опреме. То је нормално, и ја сам на неколико пута уместо на тлу завршио у води“, истиче Ричард.

Последња верзија Браунинговог изума продавала се за 440.000 долара, а његов лет увод је за сутрашњу конференцију „Ворлд мајндс“, скуп који у Београд доводи најинвентивније људе из целог света.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво