„Хонор“ представио нови телефон, без помена „Гугла“

Конференција у Лондону на којој је представљен модел „хонор 20 про“ изазвала је велико интересовање новинара и јавности, пре свега због турбулентних дешавања на релацији „Гугл“ – „Хуавеј“.

Разлог великог интересовања медија, присутних на представљању новог модела телефона у Лондону јесте недавна суспензија сарадње између „Гугла“ и компаније „Хуавеј“. 

„Председник 'Хонора' Џорџ Жао, на свом уводном говору на овом представљању, није ни једном речју поменуо 'Гугл'. Рекао је да ће компанија превазићи све проблеме које евентуално може имати, и да остаје посвећена младима“, јавља извештач РТС-а из Лондона, Радомир Марковић.

Марковић је имао прилику и да нови телефон тестира: „Видели смо да тај телефон ипак ради на оперативном систему Андроид 9. Има и све 'Гуглове' сервисе.“

На догађају је најављено да ће нови мобилни телефон, дефинисан као „телефон средње класе“, бити доступан ускоро. 

Амерички „Гугл“ раније је суспендовао лиценцу компанији „Хуавеј“.

Међутим, из министарства за трговину САД саопштили да су издали лиценце у трајању од 90 дана, компанијама које се баве мобилном телефонијом и интернет провајдингом за рад са том кинеском компанијом, како би се постојеће онлајн-мреже одржале и да би се корисници заштитили од безбедносних ризика, преноси CNBC.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво