Ускоро слика у ха-де резолуцији из свих студија РТС-а

Захваљујући новој опреми, гледаоци Радио-телевизије Србије ускоро ће уживати у најбољем квалитету слике из свих наших студија.

За потребе обнављања студијских камера и преласка на емитовање у ха-де резолуцији из свих студија ЈМУ Радио-телевизије Србије, набављене су најсавременије HD-3G студијске камере са припадајућом опремом јапанске компаније "Panasonic", као и најсавременији ха-де и 4К објективи јапанске компаније "Canon" са својим управљачким јединицама.

Укупно је набављено 30 комплета камериних ланаца и 30 објектива различитих карактеристика, а све у складу са потребама студијских капацитета. Сви студији опремљени су и најсавременијим мерним уређајима за контролу слике, америчке компаније "Tektronix".

За дистрибуцију HD-3G сигнала и повезивање система унутар РТС-а допремљена је модуларна опрема за дистрибуцију сигнала (преко 100 модула са одговарајућим кућиштима и управљачким јединицама) холандске компаније "Axon" и видео матрице за за сваки студио, америчке компаније "AJA Video Systems".

По уградњи нове опреме програме из свих студија РТС-а гледаоци ће моћи да прате у ха-де резолуцији слике.

Израду пројекта и уградњу нове, најсавременије опреме обавиће инжењери и техничари пословне јединице Техника Телевизије Београд.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво