Ново „помрачење“ на Фејсбуку, Вотсапу и Инстаграму

Други пут за месец дана, корисници друштвених мрежа Фејсбук, Вотсап и Инстаграм, током поподнева, пријавили су да апликације не раде како треба. Око два сата касније, мреже су поново „оживеле“.

Током два сата, Фејсбук и Инстаграм нису реаговали уопште, али су се виделе старе објаве, док је комуникација преко апликације Вотсап била онемогућена – поруке нису стизале и нису могле да се пошаљу.

Истовремено, Твитер, који није имао сметње у раду, био је затрпан објавама незадовољних корисника поменутих друштвених мрежа о застоју.  

Представници „Фејсбука“ су се огласили наводећи да је „ствар решена“, али нису прецизирали о каквој врсти проблема је било речи.

„Раније данас, неки од наших корисника нису могли да комуницирају путем наших апликација. Тај проблем је решен и жао нам је због непријатности“, изјавио је представник „Фејсбука“ за Ројтерс

Када је реч о Фејсбуку, пријављено је више од 9.000 проблема, саопштили су представници портала "Daundetektor", који прати проблеме у раду најпопуларних светских интернет страница.

Највећи број проблема забележен је у Европи, али и другим деловима света, преноси Ројтерс.

Како преноси британски Сан, засад није установљено шта је узроковало „пад“ друштвених мрежа.

Највише притужби пристигло је из Британије, Грчке, Украјине, Марока и са Филипина, наводи британски лист.

Највећи пад Фејсбука догодио се пре месец дана, када су апликације те друштвене мреже престале да раде широм света.

Нестанак услуге тада је трајао најмање 12 сати, а највећи „удар“ био је у Северној Америци и Европи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво