Хакатон, освојте 25.000 долара за свој поткаст

Новинари, уредници, поткастери, радио-аматери, професионалци и сви који воле аудио-форму окупиће се 12. и 13. априла у Београду на „Медија џем хакатону“.

Учесници овог дводневног догађаја добиће прилику, простор и подршку стручњака да се окушају у креирању поткаста – аудио и видео форме која постаје све популарнија у Србији, било као надоградњу постојећег садржаја медија у ком раде, или потпуно нову аудио-видео емисију.

„Медија џем хакатон“ ће обухватити два паралелна изазова и за оба су предвиђене вредне награде за најбоље тимове и предлоге пословна решења.

Први изазов намењен је поткастерима који развијају своје одрживо поткаст решење са потенцијалом за покретање друштвене промене и промоцију дијалога на различите теме које су важне грађанима Србије.

Најбоља решења за финансијски одрживе поткасте (или идеје за поткасте) која имају потенцијал да дођу до своје циљане публике, и трајно креирају квалитетан садржај, биће награђена путовањем на конференцију "Podcast Day", која се у организацији "Radiodays Europe" одржава 13. јуна 2019. у Лондону и вишемесечним менторством у „Импакт хабу“, које обухвата и простор за рад и снимање и дистрибуцију поткаста.

Други изазов је намењен за креирање одрживе поткастинг платформе која ће бити база знања и подршка за цео домаћи поткастинг еко-систем. Ова платформа ће служити за дистрибуцију, промоцију, оглашавање, мерење аналитике и слушаности и умрежавање са медијима, оглашивачима, ИТ стручњацима и широм публиком.

Награда за овај изазов је могућност добијања гранта у износу од 25.000 америчких долара и вишемесечно менторство у „Импакт хабу“.

Хакатон се одржава у оквиру иницијативе „Медија џем – ка одрживим поткаст решењима“, коју спроводи УСАИД пројекат јачања окружења за одрживост медија, у партнерству са „Импакт хабом“.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 10. апр 2019, 23:24) - anonymous [нерегистровани]

???

"Osvojte", "Hakaton", "Potkast", "Potkasteri" .. kako evoluira nas predivni Srpski jezik.