Одржана трећа eSecurity конференција

Трећа Међународна eSecurity конференција, у организацији Удружења еСигурност, одржана је од 3. до 5. априла у хотелу „Холидеј Ин“ у Београду.

Овогодишња конференција имала је велики број пратећих дешавања, као што су хакерске игре и „хендс-он“ радионице, занимљива предавања једног од најбољих белих хакера из региона, вредне поклоне за све учеснике, као и посебне награде за најбоље хакере.

Међународна eSecurity конференција, као један од значајнијих ИТ догађаја у региону, привукао је више од 150 стручњака из земље и иностранства у области ИЦТ, информационе безбедности, заштите података, дигиталне форензике, ИТ ревизије и управљање ИТ ризицима.

Као и сваке године конференција је донела велики број предавања, „хендс-он“ демонстрација, радионица о актуелним претњама, софистицираним техникама напада, дигиталном животу, интернету ствари, као и напредним системима заштите.

Конференција је трајала три дана, па се првог дана, названог ZeroDay, одржао „хендс-он“ тренинг, а другог и трећег дана конференције одржана су излагања и предавања спонзора, као и предавања по позиву.

Конференцију су посетили и ИТ менаџери, менаџери информационе безбедности, стручњаци у области сајбер криминала и дигиталне форензике, као и многи заинтересовани за трендове и практичне савете везаних за заштиту информационих система.

Да је конференција била успешна указује и податак да је окупила учеснике из Словеније, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, као и Холандије, Пољске, Израела, Немачке и других држава.

Пре конференције била је организована хакерска игра #ACK4LIFE. Игра је била отворена за све и ове године окупила је преко 200 заинтересованих хакера.

Захваљујући компанији TCSS (Trusted Cyber Security Solutions) најбољи су добили бесплатне котизације за конференцију, као и вредне награде.

Битан аспект конференције је и дружење и упознавање, па је и ове године пажња организатора била усмерена на учеснике и предаваче који су проводили квалитетно време у размени знања и искустава.

Спонзор конференције компанија "Clico" је за све учеснике организовала дружење уз храну, пиће, музику и поклоне.

Конференцију је отворио председник Удружења eSigurnost, др Игор Франц, који је том приликом истакао значај информационе безбедности у данашњем свету.

Пожелевши свим присутним учесницима успешан рад у оквиру конференције, изнео је основне информације о самом удружењу, које је и организатор конференције. Прво предавање одржала је Крис Кубецка из "HypaSec-а".

Путем предавања, презентација и занимљиво опремљених штандова посетиоцима су се представиле светске компаније као што су, "Forcepoint", "Clico", "Trusted Cyber Security Solutions", "WatchGuard", "Tanable", "Palo Alto", "Fortinet", "Cisco", "McAfee", "Real Security", "Brother", "Micro Focus", "Piperevski & Associates", али и многе домаће успешне компаније, "ComTrade Distribution", "Ibis Instruments", "Galeb grupa", "Co.Next", "Digitron-ist", "SECIT Security" и Aкадемија „Доситеј“.

Након три занимљива дана учесницима су подељене и награде наших спонзора "Trusted Cyber Security Solutions" и Академије „Доситеј“. Академија „Доситеј“ поклонила је три вредне награде у виду стипендија за све четири године, две године или једну годину на њиховом факултету за информационе технологије.

Као што је и била жеља организатора, конференција је донела низ новина и унапређења у односу на претходну, а велики мотив је да се овом, узлазном путањом настави и наредне године, када се планира четврта eSecurity конференција.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар