Земљотрес међу криптовалутама – вредност биткојна поново изнад 5.000 долара

Изненадан скок вредности најпознатије криптовалуте протресао је, после три месеца затишја, тржиште вредно 160 милијарди долара. Биткојн је без икакве најаве поново пробио границу од 5.000 долара.

Трговци криптовалутама не могу да утврде разлог за повећање вредности биткојна иако је било осетног повећања активности чим је вредност достигла 4.200 долара, преноси Блумберг.

Вредност дигиталног тржишта, према оцени сајта CoinMarketCap, захваљујући промени вредности биткојна, за мање од сат, порасла је 17 милијарди долара.

Иако се биткојн, након првобитног скока на 5.000 долара, „суновратио“ на 4.773 долара, друге криптовалуте попут етера, XRP-а и лајткојна забележиле су раст, исто као и деонице и остали вредносни папири који зависе од криптовалута.

Јутрошњи раст биткојна највећи је скок вредности те криптовалуте од 2017. године када је његова вредност достигла запањујућих 19.783 долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво