Пробај да будеш тренер са кауча

На петим „Би-ту-би данима софтвера“ у Бечу, српски „Кауч коуч” је, поред запаженог наступа, сврстан у осам најперспективнијих европских „старт-апова“.

Оснивачи старт-апа, Ненад Николин и Никола Крстић, поносни су на чињеницу да апликација за кошаркашке навијаче коју су направили стиче, како наводе, све више поклоника.

Реч је о иновативној апликацији, уз коју навијачи на потпуно нови начин доживљавају утакмице тимова за које навијају, а сарадња је остварена са најзначајнијим европским кошаркашким такмичењем Евролигом, са регионалним АБА и АБА 2 лигама, Кошаркашком лигом Србије и Кошаркашким савезом Србије.

Према речима оснивача, нова верзија апликације, која је однедавно доступна на Епл стору и на Гугл стору, сваким даном добија све више поклоника, а очекивања су велика пред завршна такмичења у клупским лигама.

Коришћењем апликације, навијачи могу да предлажу тренеру са којом првом поставом да започне утакмицу, а могу да захтевају и да неки играч уђе у игру или да је напусти. Навијачи могу и да од тренера захтевају тајм-аут, уз давање позитивног или негативног мишљења о тактици коју спроводи тренер.

Све наведене акције се, зависно од дешавања на терену, обрачунавају према алгоритму, за који оснивачи тврде да је јединствен. Обрачун бодова сваког навијача, после завршетка меча показује колико је он успешан као „тренер са кауча“ то јест „први саветник тренера“.

Од тренера који су међу првима прихватили могућност да уз помоћ апликације сазнају шта предлажу навијачи су тренер Финикс санса Игор Кокошков, тренер Мега Бемакса Дејан Милојевић и тренер Арагатса Владимир Главинић.

Велику подршку у раду пружа Удружење кошаркашких тренера Србије са председником Иваном Јеремићем на челу. У стручном тиму који стоји иза пројекта налазе се спортски новинари Зоран Шећеров и Владимир Станковић, пословни аналитичар Дејан Вујић, спортски коментатор Владимир Кузмановић и кошаркашки тренер Милан Ристић.

Пројекат подржава Иновациони фонд Републике Србије. План је да у наредних неколико година апликација достигне више милиона корисника и да се прошири на друге континенте и лиге, пре свега на америчко и источно тржиште.

број коментара 0 Пошаљи коментар