Сајам аутомобила, најбоља продаја возила до 15.000 евра

Од 30.000 нових продатих возила у Србији, чак трећина се прода на Сајму аутомобила у Београду. Наравно, најскупље возило продато је првог дана.

Најбоље иду аутомобили до 15.000 евра. Фото-робот класичног купца је да је отплатио своје старо возило и хоће да купи ново. Учешће је обавезно од 20 до 30 одсто, а камата се креће од 4,5 до шест одсто. Купци се информишу преко интернета о куповини, а многи од њих траже и пробну вожњу.

Продајни хит су возила „Н1“, путничко-теретна за мала и средња предузећа. Xип „форд куга“ на тај начин кошта 17.000 евра, а домаћи „фиат 500Л“ са пуном опремом који подразумева и камеру за вожњу уназад 10.990 евра.

„Припремили смо за привреднике возило које је богато опремљено, а притом има могућност одбитне ставке ПДВ-а, не само приликом куповине већ и у току експлоатације, тако па чак је и одбитна ставка на гориво које се користи“, каже Игор Шево, из ФЦА Крагујевац.

Ипак, најбоље зараде иду онима који су најскупљи. Тако је излозени „бентли“, вредан 270.000 евра, продат већ првог новинарског дана. Упућени кажу да је „ролс ројс кулинам“ од 300.000 евра већ на мети веома озбиљног купца, а аутомобили преко 50.000 евра се чекају по неколико месеци јер наши купци воле персонализацију.

„Ми се надамо добрим резултатима из простог разлога што је ове године присутно највише изглагача и највише произвођача, а и комлетан продајни пакет и са осигурањем и са финансијским кућама је најбољи до сада“, објашњава Милош Петровић, председник асоцијације Увозника аутомобила и делова Србије.

Сајам траје до недеље, тако да има доста времена да се оде и одабере нешто. Купци морају да знају да је аутомобилска индустрија у превирању и да ће њихов следећи аутомобил, када га буду куповали за седам или осам година, бити хибридни или електрични.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара