Сајам аутомобила, најбоља продаја возила до 15.000 евра

Од 30.000 нових продатих возила у Србији, чак трећина се прода на Сајму аутомобила у Београду. Наравно, најскупље возило продато је првог дана.

Најбоље иду аутомобили до 15.000 евра. Фото-робот класичног купца је да је отплатио своје старо возило и хоће да купи ново. Учешће је обавезно од 20 до 30 одсто, а камата се креће од 4,5 до шест одсто. Купци се информишу преко интернета о куповини, а многи од њих траже и пробну вожњу.

Продајни хит су возила „Н1“, путничко-теретна за мала и средња предузећа. Xип „форд куга“ на тај начин кошта 17.000 евра, а домаћи „фиат 500Л“ са пуном опремом који подразумева и камеру за вожњу уназад 10.990 евра.

„Припремили смо за привреднике возило које је богато опремљено, а притом има могућност одбитне ставке ПДВ-а, не само приликом куповине већ и у току експлоатације, тако па чак је и одбитна ставка на гориво које се користи“, каже Игор Шево, из ФЦА Крагујевац.

Ипак, најбоље зараде иду онима који су најскупљи. Тако је излозени „бентли“, вредан 270.000 евра, продат већ првог новинарског дана. Упућени кажу да је „ролс ројс кулинам“ од 300.000 евра већ на мети веома озбиљног купца, а аутомобили преко 50.000 евра се чекају по неколико месеци јер наши купци воле персонализацију.

„Ми се надамо добрим резултатима из простог разлога што је ове године присутно највише изглагача и највише произвођача, а и комлетан продајни пакет и са осигурањем и са финансијским кућама је најбољи до сада“, објашњава Милош Петровић, председник асоцијације Увозника аутомобила и делова Србије.

Сајам траје до недеље, тако да има доста времена да се оде и одабере нешто. Купци морају да знају да је аутомобилска индустрија у превирању и да ће њихов следећи аутомобил, када га буду куповали за седам или осам година, бити хибридни или електрични.

Остали аутори: Драган Милутиновић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 28. мар 2019, 12:26) - anonymous [нерегистровани]

И у наредном периоду ја ћу...

...сејати хибридни кукуруз, а возити трактор на нафту и ауто на бензин.