Равноправност у кухињи захваљујући интернету

Независно од пола, баш на интернету прво потражимо рецепт. У последње време, све је више и сајтова који претражују рецепте у складу са садржајем нашег фрижидера.

Један од сегмената свакодневице који је међу најзаступљенијим садржајима на глобалној мрежи јесте кување. Хиљаде сајтова нуде огрома број занимљивих рецепата и савета за спремање оброка.

Међутим, велика већина тих рецепата изискује одлазак у куповину или много времена. Шта радити ако желите да брзо направите јело од мнамирница које већ имате у кухињи?

На срећу, ту су специјализоване веб-странице да нам прискоче у помоћ.

Најпознатији сајт за овакав вид помоћи у кухињи је supercook.com. На свим релевантним листама најбољих сајтова за прошлу годину, поменути сајт се нашао међу топ 10 интернет страница.

Интерфејс је одлично дизајниран, а коришћење прилично једноставно. Са леве стране налазе с енамирнице сортиране према групама почев од млечних производа, воћа, меса и тако даље.

Када кликнете на групу, отвара се падајући мени где се налазе све намирнице. Корисник само треба да означи намирницу коју има и аутоматски на десној страни екрана избацују се резултати претраге са рецептима, а како се додају намирнице на листу, тако се мења број резултата.

Ту је и додатна помоћ за избор јела, одмах поред секције са намирницама, па тако можете да изаберете, ако сте у одређеном режиму исхране, кључну намирницу, врсту оброка који желите да припремите или неку националну кухињу као што је кинеска, индијска и друге.

Следећи на листи је allrecepies.com, као и претходник, када одредите кључне речи, његов алгоритам претражује базу рецепата на интернту и налази јела која би вам се свидела.

Коришћење је мало другачије. У пољу за претрагу можете да укуцате намирнице или одмах поред кликнете на брауз и потражите у падајућем менију састојке које имате.

Избор може да буде олакшан преко иконице испод претраге које су већ одвојиле рецепте према групама било да су у питању теста, јела од меса, односно јела без глутена или светске кухиње.

А ако нисте при компјутеру, ту је и апликација за мобилни телефон да вам реши недоумицу шта да једете.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво