Шести Хакатон, решења у области безбедности у великим градовима

Удружење студената информатике ФОНИС и Факултет организационих наука, већ шесту годину окупља ИТ ентузијасте од 16. до 26. године, кроз пројекат ФОН Хакатон. Циљ је да се подстакну млади људи да примене своје знање у решавању примера из праксе.

Девет тимова вредно ради у проналажењу софтверског решења за реалан проблем. Улазе у 21. сат рада, неки су морали да легну и одспавају.

Ивана Ивановић, координатор за односе са јавношћу, истиче да је тема ове године примена информационо-комуникационих технологија за безбедност у великим градовима.

„Тимови који учествују на Хакатону имају 24 сата да имплементирају решење на задату тему. У 15 часова одржаће се полуфинале, након чега је и финале. Победник Хакатона добиће награду у вредности од 120.000 динара“, прецизирала је Ивановићева.

Претходних година пракса је била да главни спонзор пројекта задржава решење, даље да га развија и примењује у пракси.

Учешће у ФОН Хакатону је важно искуство, истичу организатори, и додају да може користити у каријери, посебно онима који се определе за послове који су на пољу ИТ струке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво