За новинаре, аутомобил године је „пежо 508“

На Београдском сајму аутомобила, Асоцијација аутомобилских новинара, за аутомобил године изабрала је „пежо 508“. Најављене су и субвенције за куповину еколошких, електричних и хибридних аутомобила.

Најпродаванији електрични аутомобили су из „Фолксвагена“, а најбоље аутомобиле на хибридни погон производи „Тојота“, оценио је жири новинара.

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић на Сајму је најавила субвенције Владе за куповину еколошких, електричних и хибридних аутомобила и развој инфраструктуре за њихово увођење.

„Оно што могу сигурно да обећам, то је да ћемо размишљати и да већ радимо на томе и верујем да ћемо са вама радити на теми субвенција, дакле подстицаја када говоримо о куповини хибридних и електричних аутомобила, да ћемо радити све што је могуће, да инфраструктура у том смислу буде онаква каква је у свим деловима Европе", изјавила је Зорана Михајловић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 23. мар 2019, 00:01) - anonymous [нерегистровани]

...

Ja sam mislio da ću sad da pročitam tekst o automobilu godine, Peugeot 508, otvaram link kad ono 90% piše o vladi i šta će vlada da uradi, subvencionira i td.

(петак, 22. мар 2019, 22:54) - anonymous [нерегистровани]

Najavljena je subvencija uvoza...??

Suprotnost realiteta..
Subvencija proizvodnje...
U smjeru naucnog otkrivanja, projektovanja i obrade na prostoru finansiranja i organizacije.
nije nigdje dopustena....