Оснивач „Вотсапа“: Избришите „Фејсбук“

Брајан Ектон, суоснивач апликације „Вотсап“ поново је позвао кориснике да избришу своје профиле на друштвеној мрежи „Фејсбук“.

Пред студентима Универзитета Стенфорд у Калифорнији, Ектон је критиковао „Фејсбук“ и друге технолошке гиганте попут „Гугла“, јер су превише фокусирани на профит, преноси лондонски Сан.

Ектон је 2014. године продао „Фејсбуку“ свој удео у „Вотсапу“ (WhatsApp) за 14 милијарди долара, а компанију је напустио 2017. године, јер се, како је рекао, није слагао да огласне поруке треба да се уводе у платформу за размену порука.

Ектон је данас шеф „Сигнала“, непрофитног ривала „Вотсапу“, а директора „Фејсбука“ Марка Закерберга оптужио је да тргује с приватношћу корисника како би омогућио рекламе на својој платформи и повећао приход.

Ово је други пут да Ектон позива на брисање Фејсбука – то је урадио преко Твитера, где је написао: „Време је #избришитефејсбук“, након што се друштвена мрежа уплела у скандал с политичком консултантском фирмом „Кембриџ аналитика“, која је неовлашћено приступила подацима 87 милиона корисника.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(субота, 16. мар 2019, 17:06) - Бгд [нерегистровани]

Фејс

Људи, живот није на монитору и ТВ-у, баталите то док вас није потпуно отуђило од стварности. Рачунаре користите за стварање и зараду, не за илузију живота! Савет од срца!

(субота, 16. мар 2019, 17:00) - anonymous [нерегистровани]

Obriši Fejsbuk!!

Fejsbuk kontroliše policija,sudovi i političari su tu.Čuvajtese zla.

(субота, 16. мар 2019, 14:28) - Sanja [нерегистровани]

društvene mreže

Ne vredi,ovo ne može da ubedi Srbe da odustanu od Fejsbuka i Instagrama.Kako da odu na letovanje,a da ne mogu da se pohvale slikama na društvenim mrežama?!Koga briga za privatnost i lične podatke!

(субота, 16. мар 2019, 14:23) - anonymous [нерегистровани]

Ma da

Ovo je isto kao što će pušači da poslušaju kad im kažeš da prestanu da puše... Mizaran broj...

(субота, 16. мар 2019, 14:21) - anonymous [нерегистровани]

Licemer

A zašto je on prodao svoj udeo takvom đavolu? Zašto tada nije jasno rekao da neće da proda, jer su zli? Kao, nije znao? Uzeo 14 MILIJARDI i sad nam soli pamet o tome kako MI treba da budemo borci za istinu i pravdu. Hvala mu.

(субота, 16. мар 2019, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

!

Време је! Избришите Фејсбук! Ако волите да вас неко шпијунира, онда ништа.

(субота, 16. мар 2019, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

u pravuje covek

samo lud covek moze da da svoje licne informacije i jos da placa za too

(субота, 16. мар 2019, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

Zarada

Prvo nam natrpaju reklamu, pa onda traze da im se plati da bi izbegli reklanmu.