„Јагуар“ – звезда београдског Салона аутомобила

Док чекамо брзе пруге, стижу брзи аутомобили. За недељу дана почиње Салон аутомобила у Београду. У складу с еколошким трендовима, видећемо и 50 хибридних и електричних аутомобила, као и сваке године, најскупљи су већ купљени или резервисани.

Звезда салона биће „јагуар“, који је проглашен аутомобилом године у Европи. Реч је о моделу „ипејс“, који је 100 одсто електрични. Биће ово његова светска промоција јер није приказан на салону у Женеви.

„Аутономија му је између 300 и 400 километара, цена је око 80.000 евра, немојте ме држати за реч, пакети опреме биће прилагођени одређеним тржиштима. Овај модел, који ће бити изложен, биће 88.000 евра“, каже Александра Граховац из „Бритиш моторса“.

Електрична возила и хибриди биће главна тема Сајма. Организује се и научни скуп о електромобилности, који ће дати одговор о томе да ли имамо електромрежу која може да подржи нови тип пуњења батерија. На скупу ће бити речи и о првим нашим производима из ове области, а најављена је промоција и првог српског пуњача за сва електровозила.

И док се сајмови аутомобила у свету гасе или многи произвођачи на њих не долазе, Србија ће и у будућности остати лидер у региону када је реч о Салону аутомобила.

„Ми смо као асоцијација увозника направили договор са Сајмом да ће манифестација бити одржавана и наредне четири године. Што значи да ће све компаније које имају фирме овде или партнерска предузећа, имати најбољу могућу палету аутомобила, најлуксузније штандове, а самим тим и најбоље поставке“, каже др Милош Петровић, председник Удружења увозника аутомобила.

За наше аутомоблисте, директно из Женеве стиже нови „пежо 208“, затим „рено клио“, нове „тојоте короле“, али и „шкода каминг“ и „шкода скала“. „Фолксваген“ представља „ти-крос“ и нову линију „пасата“, а „Мерцедес“ модел GLC и нови CLA „шутинг брејк“.

Стиже и бе-ем-ве серије 7, али и „ролс-ројс“ вредан 300.000 евра – „кулинам“. Код нас се годишње прода и до 1.500 луксузних аутомобила који коштају више од 50.000 евра, а већина од њих се уговори или наручи за сам Сајам, па ће тако они, који хоће луксуз, морати да сачекају за неку ексклузиву и до шест месеци. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво