„Јагуар“ – звезда београдског Салона аутомобила

Док чекамо брзе пруге, стижу брзи аутомобили. За недељу дана почиње Салон аутомобила у Београду. У складу с еколошким трендовима, видећемо и 50 хибридних и електричних аутомобила, као и сваке године, најскупљи су већ купљени или резервисани.

Звезда салона биће „јагуар“, који је проглашен аутомобилом године у Европи. Реч је о моделу „ипејс“, који је 100 одсто електрични. Биће ово његова светска промоција јер није приказан на салону у Женеви.

„Аутономија му је између 300 и 400 километара, цена је око 80.000 евра, немојте ме држати за реч, пакети опреме биће прилагођени одређеним тржиштима. Овај модел, који ће бити изложен, биће 88.000 евра“, каже Александра Граховац из „Бритиш моторса“.

Електрична возила и хибриди биће главна тема Сајма. Организује се и научни скуп о електромобилности, који ће дати одговор о томе да ли имамо електромрежу која може да подржи нови тип пуњења батерија. На скупу ће бити речи и о првим нашим производима из ове области, а најављена је промоција и првог српског пуњача за сва електровозила.

И док се сајмови аутомобила у свету гасе или многи произвођачи на њих не долазе, Србија ће и у будућности остати лидер у региону када је реч о Салону аутомобила.

„Ми смо као асоцијација увозника направили договор са Сајмом да ће манифестација бити одржавана и наредне четири године. Што значи да ће све компаније које имају фирме овде или партнерска предузећа, имати најбољу могућу палету аутомобила, најлуксузније штандове, а самим тим и најбоље поставке“, каже др Милош Петровић, председник Удружења увозника аутомобила.

За наше аутомоблисте, директно из Женеве стиже нови „пежо 208“, затим „рено клио“, нове „тојоте короле“, али и „шкода каминг“ и „шкода скала“. „Фолксваген“ представља „ти-крос“ и нову линију „пасата“, а „Мерцедес“ модел GLC и нови CLA „шутинг брејк“.

Стиже и бе-ем-ве серије 7, али и „ролс-ројс“ вредан 300.000 евра – „кулинам“. Код нас се годишње прода и до 1.500 луксузних аутомобила који коштају више од 50.000 евра, а већина од њих се уговори или наручи за сам Сајам, па ће тако они, који хоће луксуз, морати да сачекају за неку ексклузиву и до шест месеци. 

Остали аутори: Драган Милутиновић
број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 17. мар 2019, 17:50) - anonymous [нерегистровани]

Rasprodato

I ko sad ne veruje, kad im vlast kaže da se u Srbiji živi sve bolje? A?
Jaguar, Rols-Rojs... to su bre auta srpskog standarda. Odmah se rasprodaju. Ona jeftina neće niko ni da pogleda.

(недеља, 17. мар 2019, 10:05) - anonymous [нерегистровани]

100% el

Ni Jaguar nije sto je bio. Linije sve iste, po maski (logo) ih mozes razlikovati.