Богати могу за децу да купе „бугати“

Произвођач аутомобила „Бугати“ је поводом свог 110. рођендана направио електрични аутомобил намењен деци.

Реч је о возилу "Type 35", славном тркачком аутомобилу који је сада у новој верзији добио назив "Bugati Baby II". Аутомобил има електрични погон, а може да се прилагоди и вожњи за одрасле. Цена основног модела је 30.000 евра.

Производња креће на јесен, а планирано је да се склопи 500 примерака. Са резервацијама се почело 11. марта. "Bugati Baby II" је изложен на Салону аутомобила у Женеви.

Компанија „Бугати“ овим моделом одаје почаст свом класичном тркачком аутомобилу "Type 35", а возило намењено деци има сличан дизајн каросерије, док је његова величина заправо три четвртине оригинала.

У унутрашњости је мотор који напајају литијум-јонске батерије. Аутомобил има два вида напајања – дечји, који ограничава брзину на 20 километара на сат, и онај за одрасле који омогућава брзину до 45 километара на сат.

Нова „играчка на четири точка“ доступна је у традиционалној плавој боји, али и у другим бојама.

На сајту компаније „Бугати“, наводи се да је реч о најмањем члану њихове породице аутомобила.

„Модел дечјег аутомобила креиран је уз помоћ најсавременијих технологија, копија је оригинала направљеног за француски Grand Prix у Лиону 1924. године, али је ручно израђен, уз поштовање традиције коју 'Бугати' негује“, наводи се на сајту произвођача.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво