Кад „Гугл“ не може да помогне

Најчешће место за трагање за одговором на непознанице или дилеме је „Гугл“ и у томе је највећа маркетиншка снага мегакомпаније која је израсла око претраживача интернета. Међутим, некад имамо питања на која „Гугл“ не може да нам понуди решење већ нам треба помоћ другиих људи који су имали исте или сличне проблеме. Тада на сцену ступају сајтови за питања и одговоре.

Једна од највећих предности интернета је свакако чињеница да се до информација може доћи веома лаки и веома брзо. Велики број сајтова сваког тренутка нам може дати одговор на било коју нашу дилему.

Ипак, за нека питања није довољно консултовати стручњаке на специјализованим сајтовима или форумима.

Некад нам много више може помоћи директан контакт са другим корисницима који на основу свог искуства дају одговоре на наше недоумице. Тада нам у помоћ прискачу сајтови за питања и одговоре, тзв. Q&A сајтови.

Најпознатији сајт за непосредну размену искустава међу корисницима интернета је Куора (Quora). Према последњим подацима, више од 300 милиона корисника сваког месеца оставља своје постове на овај веб-сајт чинећи га једним од најпопуларнијих места на светској мрежи за директну комуникацију између корисника. 

Модерисање тема је такође остављено посетиоцима, али уредници сајта могу да интервенишу ако дискусија оде у нежељеном правцу.

На насловној страни налазе се најактуелније и најпосећеније дискусије, док се на левој страни екрана налази избор тема сортираних према интересовањима корисника. на врху се налази опција за претрагу жељених тема, а десно од њега можете сами поставити питање које вас интересује.

Такође, ту је и опција под називом Спејсиз где се налазе заједнице корисника помоћу којих можете много лакше да нађете одговор који тражите.

Осим Куоре, ту је и сајт Фладер (Fluther.com) доста сведенијег интерфејса где главнину насловне стране чине актуелне расправе. Теме су подељене у две секције – генералне и социјалне, где у првој секцији питања покривају сваки сегмент живота, док друга секција служи за стварање интерне заједнице овог сајта.

Треба додати да постоји и опција за чет ако неко жели да дискутује са другим корисником ван очију јавности.

А ту је и сајт Стек екшчејнџ (StackExchange.com) који се издваја од остатка конкуренције јер има опцију да посетиоци гласају за најбољи пост на расправи који се онда ставља на врх дискусије, што свакако може олакшати потрагу за вашим одговором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво