Закерберг: „Фејсбук“ ће убудуће више бринути о приватности

Марк Закерберг обећао је да ће стратешким заокретом претворити „Фејсбук“ у платформу пажљивију према приватном животу корисника, усмерену на поверљивост.

„Фејсбук“ мора, како је рекао, постати уједињена мрежа усмеренија на приватне размене, за разлику од објаве „постова“ које може прочитати велики број људи, и на формате типа „прича“ које се бришу након 24 сата.

„Када мислим о будућности интернета, мислим да ће платформа за комуникације усмерена на 'приватно' постати још важнија од данашњих отворених платформи“, оценио је Закерберг и најавио да намерава да омогући сигурна онлајн плаћања.

„Та промена одговара новим укусима корисника. Данас већ видимо да су приватне поруке, 'приче' и мале групе најбрже растући онлајн формати комуницирања“, написао је Закерберг у посту објављеном на свом Фејсбук зиду.

Извршни директор „Фејсбука“ намерава технички да уједини мрежу са њеним осталим апликацијама Месенџер, Инстаграм и Ватсап, пренео је хрватски портал Индекс.

Убудуће ће бити могуће директно размењивати поруке путем тих мрежа које ће моћи да шифрују податке, што је данас могуће само на Ватсапу.

„Иако тренутно нисмо високо на лествици по заштити приватности, развићемо услуге које људи стварно желе“, гарантовао је Закерберг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво