Закерберг: „Фејсбук“ ће убудуће више бринути о приватности

Марк Закерберг обећао је да ће стратешким заокретом претворити „Фејсбук“ у платформу пажљивију према приватном животу корисника, усмерену на поверљивост.

„Фејсбук“ мора, како је рекао, постати уједињена мрежа усмеренија на приватне размене, за разлику од објаве „постова“ које може прочитати велики број људи, и на формате типа „прича“ које се бришу након 24 сата.

„Када мислим о будућности интернета, мислим да ће платформа за комуникације усмерена на 'приватно' постати још важнија од данашњих отворених платформи“, оценио је Закерберг и најавио да намерава да омогући сигурна онлајн плаћања.

„Та промена одговара новим укусима корисника. Данас већ видимо да су приватне поруке, 'приче' и мале групе најбрже растући онлајн формати комуницирања“, написао је Закерберг у посту објављеном на свом Фејсбук зиду.

Извршни директор „Фејсбука“ намерава технички да уједини мрежу са њеним осталим апликацијама Месенџер, Инстаграм и Ватсап, пренео је хрватски портал Индекс.

Убудуће ће бити могуће директно размењивати поруке путем тих мрежа које ће моћи да шифрују податке, што је данас могуће само на Ватсапу.

„Иако тренутно нисмо високо на лествици по заштити приватности, развићемо услуге које људи стварно желе“, гарантовао је Закерберг.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 09. мар 2019, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

Privatnost

Licni integritet je vazniji od privatnosti. Guraju nam reklame pa posle traze placeno da nemoramo da primimo.

(четвртак, 07. мар 2019, 10:40) - anonymous [нерегистровани]

Hoće, hoće...

Bitno je da je "facebook" uzeo dibre pare od marketinških agencija za podatke koji su "iscureli"...