Могуће постојање необичног облика живота на Титану

Научници из Насе изнели су идеју о томе да је могуће да необичан ванземаљски живот постоји на Титану, месецу који кружи око Сатурна.

Аманда Хендрикс, научница из Насе каже да би откриће живота на Титану могло бити један од највећих успеха у потрази за животом ван Земље.

Сатурнов месец Титан је други по величини у целом Сунчевом систему и место је јаких „олуја течности и олуја прашине“, преноси rt.com.

„Услови na Титану чине га добрим кандидатом за развој живота и, иако не верујем да на њему има малих зелених ванземаљаца, могли би бити присутни једноставни облици живота“, рекла је Хендрикс. 

„Титан је веома јединствен јер има океане а и течна језера на површини, што значи да је у тим системима могуће постојање необичног облика живота заснованог на метану“, објаснила је научница.

Иако до сада ванземаљски облик живота није откривен, Аманда Хендрикс сматра да се истраживањем удаљених планета много тога може научити.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво