Могуће постојање необичног облика живота на Титану

Научници из Насе изнели су идеју о томе да је могуће да необичан ванземаљски живот постоји на Титану, месецу који кружи око Сатурна.

Аманда Хендрикс, научница из Насе каже да би откриће живота на Титану могло бити један од највећих успеха у потрази за животом ван Земље.

Сатурнов месец Титан је други по величини у целом Сунчевом систему и место је јаких „олуја течности и олуја прашине“, преноси rt.com.

„Услови na Титану чине га добрим кандидатом за развој живота и, иако не верујем да на њему има малих зелених ванземаљаца, могли би бити присутни једноставни облици живота“, рекла је Хендрикс. 

„Титан је веома јединствен јер има океане а и течна језера на површини, што значи да је у тим системима могуће постојање необичног облика живота заснованог на метану“, објаснила је научница.

Иако до сада ванземаљски облик живота није откривен, Аманда Хендрикс сматра да се истраживањем удаљених планета много тога може научити.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. феб 2019, 09:34) - Momo Šibenik [нерегистровани]

Svetski projekt Itar ~ malo sunce

Potaknut prilozima novinara Jelene Milutinović i Đorđa Kostića te prilogom s HTV~a kažem.Ako sam ja Bogu na prvom mestu projekt Itar u Francuskoj nećete završiti bez učešća Srbije jer ja predstavljam na prvom mestu Srbiju.Zato predlažem stručnjacima na projektu da prvu nuklearnu elektranu bez nuklearnog otpada naprave u mojoj Srbiji , zemlji N.Tesle i M.Pupina te da joj se svet na taj način oduži, a njenu izgradnju sufinanciraju , posebno EU i SAD koji su dužni srpskom narodu mnogo toga.Predlažem stoga vladi Srbije da napravi korake u tom pravcu, jer moju Srbiju vidim u tom svetlu, dakle bez ugljena.Građani Srbije ne bi se trebali bojati havarije s moje tačke gledišta na osnovu svega rečenog.Očekujem i otpore ovom ,ali u ovom je budućnost sveta.Pozdrav Beogradu i celoj Srbiji

(понедељак, 25. феб 2019, 08:58) - anonymous [нерегистровани]

I NASA je vidjela ---prividjenje...

Vidjeli su ga pedeset puta....
I ti si vidjeo "" Super mjesec"".
Vidjeo si ga juce...
Da li to tebi neko danas vjeruje...???
Poslednji put ufo je vidjen prije deset hiljada godina.
Spasili su nas nasi pretci sa Venere.
I vratili se u svoju otadzbinu....
Deset hiljada godina nije na nebu vidjen disk..
Imamo samo figuru njegovog bacaca... "" Bacac diska""..
Deset hiljada godina pricaju se u superlativu stare price.
Kao u uvertiri "" To sam bio ja ""...???

(понедељак, 25. феб 2019, 08:32) - anonymous [нерегистровани]

Milion vanljudskih sorti..???

Vanljudskih ali ovozemaljskih oblika zivota...
A neki oblici vanzemaljskih virusa su bezbrojno beskonacni...
Nije li gripa stgla iz atmosfere...
Istina se ne ispravlja. Samo laz..
Ispravi prvo sebe pa onda druge.

(понедељак, 25. феб 2019, 00:42) - anonymous [нерегистровани]

Mala ispravka

Slazem se sa vama, samo bih precizirao da se nalazi 8 milijardi ljudskih zivota. Izostavili ste biljni i zivotinjski svet, a njih je mnogo mnogo vise.

(недеља, 24. феб 2019, 23:41) - anonymous [нерегистровани]

Sve je moguce

Dosad nauka nije dokazala skoro nista,slabi smo mi u univerzumu nesto da uradimo sa sadasnjom tehnologijom,mozfa ce nasi potomci za stotinak godina kada nas vise ne bude da nesto saznaju ako odkriju teleportaciju i putovanje kroz vreme i t d dotad samo prazne price za malu decu fantazija i nagadjanja na kraju ako se nastavlja ovim ritmom mrznje doci ce do samounistenje zivota na zemlji.unisticemo sami sebe i ostatak zivota na zemlji.toliko od mene,mislim da govorim istinu a svi bi voleli da je sve laz

(недеља, 24. феб 2019, 23:02) - anonymous [нерегистровани]

Neki visi ciljevi

Ipak je malo vaznije od svega toga da se malo vise ulaze u gladne i bolesne na planeti zemlji, mnogo bi humanije bilo od silnih milijardi koje se ulazu u ovakve stvari.

(недеља, 24. феб 2019, 23:02) - anonymous [нерегистровани]

Zivot

Da,da..stvari su perpendikularne prirode. Zbog svoje satisfakcije zahtevaju odredjene konsekvence a posto je njihova psiha niske kategorije, apsurdno je razgovarati o asocijativnim tipovima takve logicke redukcije.

(недеља, 24. феб 2019, 22:27) - anonymous [нерегистровани]

e...

ja mislim da postoje drugi oblici zivih bica po svemiru samo je problem ta razdaljina sto se meri milionima i milijardama svetlosnih godina pa ne mozemo doci jedni do drugih sto mislim da je to dobro...tvorac ili ko je vec sve to stvorio je dobro mislio kako da napravi univerzum...

(недеља, 24. феб 2019, 21:45) - Šta biste dali, da ste na mom mestu! [нерегистровани]

Dvaput sam video leteće tanjire,

i ne samo ja;Moja sestra je živa i potvrdila je to mojoj deci!-Znamo i datum od pre 60 godina,jer se rođaka udavala i svi na svadbi su videli isto!-"Ćuti,praviće nas ludima"poruka je svih tada prisutnih!

(недеља, 24. феб 2019, 20:56) - johnson [нерегистровани]

NASA je jedna MASA

Masa neradnika sa razoraznim titulama koja zivi na grbaci americkih radnika. Da bi opstali i dobijali astronomske plate i pare iz americkog budzeta moraju da izmisljaju i daju ovakve spektakularne izjave.