Видео-игра, од уживања до производа који се купује у свету

Када су пожелели да сами креирају видео-игру, три тинејџера из Шапца ишла су још у средњу школу и нису ништа знала о програмирању и анимацији. Данас се њихов "Tropical Escape" налази на познатијој платформи, такозваном „Стиму“, а купују га и играју људи из целог света.

На изолованом тропском архипелагу, смењују се водопади, корални гребени и егзотичне животиње. Циљ је да играч пронађе преживеле и заједно са њима напусти острво.

„Главна мисија у нашој игрици Tropical Escape је да сам играч или карактер побегне са напуштеног острва. Он кроз разне мисије и разне задатке, покушава да нађе начин да побегне, и кроз тај поступак пролази кроз разне авантуре“, објашњава студент Урош Драгојевић.

У „Стартит центру“, Урош Драгојевић и Стефан Станковић који студирају у свом граду и даље се свакодневно друже, док је Никола Лацковић често одсутан због обавеза на факултету у Зрењанину.

Програмирање и анимацију, учили су уз помоћ интернета и професора и радили по 10 сати
дневно. И поред почетничких грешака, од свог циља, нису одустајали.

„Сам процес је трајао веома дуго, негде око две године, тако да мислим да, уз довољно труда, напора и воље, можете да направите видео-игру и да једноставно уживате у том послу који радите“, истакао је Стефан Станковић.

Видео-игру коју су креирали Шапчани, до сада је купило више од 800 људи.

„За сада смо зарадили око 2.500 долара, радећи само оно што волимо“, прецизирао је Стефан.

„Наша жеља је да мотивишемо остале људе, да се баве програмирањем и да не одустају пред било каквим препрекама“, поручио је Урош.

Новац који су до сада зарадили уложили су у опрему, а искуство које су стекли у планирање нових пројеката.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво