Главни „кривци“ за споро учитавање страница – рекламе

Рекламни огласи највише успоравају учитавање веб-страница, закључак је анализе урађене на више од милион најполуларнијих веб-локација.

У истраживању које је спровео програмер Патрик Хјулс испитивано је који програмски кодови се најдуже учитавају, преноси Би-Би-Си.

Око 60 одсто укупног времена учитавања странице одлази на скрипте које постављају рекламе или анализирају активности корисника.

Међутим, употреба блокера огласа можда није најбољи начин да се избегну застоји и убрза учитавање веб-страница, напомиње Хјулс.

До резултата Хјулс је дошао прикупљајући податке са десктоп и мобилних верзија популарних сајтова на којима су узорковани програми написани на Javascript-у. То је најчешће коришћени програмски језик који програмерима омогућава да сајтове учине интерактивним.

Javascript код у Гугловим огласима и аналитичом систему, у милионском узорку, пронађен је на највећем броју сајтова“, рекао је Хјулс за портал Регистра.

Када се користе заједно на сајту, они могу да додају више од две трећине секунде времену учитавања.

„Међутим, нису сва кашњења везана за огласе и аналитику“, додаје Патрик Хјулс. Други фактори, као што су кашњења у мрежи и величина датотеке, такође, могу допринети споријем учитавању.

Блокатори огласа обично изазивају покретање замршене логике за заобилазно решење и прикривање огласа што, такође, повећава време учитавања странице, закључио је Хјулс, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво