„Боинг“ тестирао летећи аутомобил

Прототип „Боинговог“ аутономног летећег аутомобила кратко је лебдео током свог првог пробног лета, наговештавајући у ком правцу ће ићи развој транспорта.

То је мали али значајан корак највећег произвођача авиона да унапреди урбани транспорт и услуге испоруке пакета, истичу из водећег светског произвођача авиона.

Амерички „Боинг“ ушао је у трку са својим највећим ривалом „Ербасом“ и многобројним мањим компанијама које развијају возила способна за вертикално полетање и слетање.

„Боингова“ летелица без пилота дуга девет метара – комбинација хеликоптера, беспилотне летелице и авиона са фиксним крилом – подигла се неколико метара у висину да би се после мање од минута лебдења приземљила на Аеродром „Манасас“ у америчкој савезној држави Вирџинији, саопштено је из компаније.

Следећи корак било би летење унапред. 

Председник и главни извршни оперативац „Боингове“ подружнице „Аурора флајт сајансиз“ описао је пробни лет речима да „тако изгледа револуција“.

„Боинг“ планира производњу два типа летећих аутомобила који су у стању да понесу два и четири путника. За ову годину предвиђен је и пробни лет теретне верзије која би требало да буде способна да понесе пакете масе до 227 килограма.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво