„Вотс ап“ ограничава дељење порука

На друштвеној мрежи „Вотс ап“ биће ограничено свим корисницима да деле поруке, како би се спречило ширење лажних вести.

Ова мера, коју је ова компанија у власништву компаније „Фејсбук“ донела, већ је уведена у Индији пре шест месеци, а њоме ће број дељених (шерованих) порука бити ограничен на пет, преноси Би-Би-Си.

Овај потез уследио је након низа случајева у којима је ова апликација била оптужена за ширење лажних вести.

До сада, корисници су могли сваку поруку да шерују 20 пута, а у компанији су рекли да је одлука донета након пажљиве процене резултата полугодишњег тестирања у Индији.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 10:45) - Stefan [нерегистровани]

Vesti

Pa zivimo u laznoj istoriji sveta, laznim moralima, laznim istitucijama, i baziramo danas sve na laznom svetskom poretku. Idalje verujemo u neke medjunarodne institucije kojih nema.

Drugi problem je da se i oficijalne vesti izvestavaju tako da budu "podobne" za onoga ko placa tu vest, ko je na vlasti itd.

Tako da sta je tacno lazna vest i kako je definisana?!

Npr ista stvar se desava na granici Hrvatske i Srbije pogledate hrvatske medije dobijete jednu slikyu pogledate srpske i dobijete skroz drugu sliku za istu stvar.

Ko je tu lazirao?

Sta je lazno?

I sta ce whatsapp da promeni?

(уторак, 22. јан 2019, 16:12) - Дејан [нерегистровани]

Тешка времена

У модерном свету је тешко одредити шта је цензура а шта лажне вести. Нажалост има превише оних који су умислили да су репортери па објављују свашта често и не размишљајући на последице. У многоме је ту помогло и глупости као Твитер и Фејсбук као и сличне апликације.

(уторак, 22. јан 2019, 12:55) - anonymous [нерегистровани]

Cenzura

Eto, ako nekome nije bilo jasno čemu služi kampanja protiv "lažnih vesti", valjda mu je sada očigledno. Potpuna cenzura Interneta za Zapadni svet u kom svi mediji pripadaju jednom centru moći. A taj centar ne dozvoljava mišljenje koje mu ne odgovara.

(уторак, 22. јан 2019, 10:38) - anonymous [нерегистровани]

Internet

Opa, sada ce Rusi da budu u problemu!

(уторак, 22. јан 2019, 09:45) - anonymous [нерегистровани]

Cenzura

I ko odredjuje sta ja "prava" a sta lazna vijest?