Ово ће бити најбољи мобилни телефони у 2019!

Година на измаку била је узбудљива за произвођаче паметних телефона, нарочито за такозвана „флегшип” издања и нове моделе „Самсунгових“ и „Еплових“ паметних телефона. Нови модели у 2018. почистили су конкуренцију својим ненадмашним перформансама: од брзине, преко трајања батерије, до одличних камера и квалитетних екрана.

Уз премијум и бест-бај примерке, избор новог мобилног телефона никада није био тежи, а тај избор неће бити ништа лакши ни у 2019, када ће на тржиште изаћи први 5Г паметни телефони, већ најављени од свих највећих имена индустрије. Зато смо одлучили да вам на једном месту издвојимо најбоље моделе паметних телефона у 2018. и представимо оне чији је излазак најављен за следећу годину.

Ипак, пре него што почнемо о моделима паметних телефона, ево кратке листе карактеристика смартфона које треба узети у обзир приликом бирања:

Ајос (iOS) или Андроид – прва одлука коју морате донети је да ли желите да користите „ајфон“ или Андроид телефон. Оба имају своје специфичности, другачији дизајн и начин рада. Узмите у обзир да нису сви Андроид телефони исти иако сви користе „Гуглов“ Андроид оперативни систем, јер стандардна решења произвођача праве велику разлику, па су тако, примера ради, „Самсунг“ и „Сиаоми“ уређаји прилично различити телефони.

Величина екрана – мери се дијагонално од горње до доње ивице телефона, а изражава у инчима (2,54 центиметра). Најпопуларније су величине распона од пет до мало изнад шест инча. Имајте на уму да је велике екране тешко држати и готово немогуће користити само једном руком или носити у џепу, посебно ако на себи имају и заштитну навлаку.

Трајање батерије – било који паметни телефон који у спецификацијама има наведено време трајања батерије веће од 24 часа требало би да задовољи ваше потребе. Трајање батерије произвођачи мере у сатима разговора.

Меморија и складиште – паметни телефони с мало слабијим спецификацијама имају око два гигабајта радне меморије. Радна меморија омогућава вашем телефону да ради брже, а бољи модели паметних телефона имају четири гигабајта или више.

Што се тиче простора за складиштење фотографија, апликација и других података, паметни телефон би требало да има барем 32 гигабајта меморије, а скупљи модели макар 64 гигабајта.

Камера – са већином паметних телефона можете направити сјајне фотографије у идеалним условима. Већина премијум модела има изузетно квалитетне камере које ће усликати сјајне фотографије и у не тако идеалним условима.

На вама је да процените колико вам је то важно. Што се тиче карактеристика камере, мегапиксели (МП) нису једино мерило, иако ће већи број мегапиксела омогућити сликање детаљнијих фотографија.

Квалитет звука: већина нас своје паметне телефоне свакодневно користи за слушање музике, али приликом избора често занемаримо управо квалитет звучника на новом паметном телефону па зависимо од преносивих блутут звучника.

Звучници у паметним телефонима су протеклих година добили на квалитету, а посебна пажња се придаје и хардверу који омогућава пренос музике у слушалице. Код избора обратите пажњу на јачину уграђених звучника, снагу и ДАЦ квалитет како би били сигурни да ће да одговара вашим пажљиво изабраним слушалицама.

Ово су најбољи смартфони 2018. године:

iPhone XS

„Ајфон“ је одавно статусни симбол, што посебно важи за XS модел. Топ модел ајфона кошта мало више од вртоглавих 158.000 динара и један је од најскупљих мобилних телефона данашњице чак и у својој најјефтинијој верзији. И дефинитивно није за кориснике које желе да добију највише за свој новац.

Са друге стране, куповином iPhone XS купујете један од најбржих и најмоћнијих паметних телефона који, између осталог, има највећи екран (ОЛЕД) од свих „Еплових“ мобилних, који се протеже од ивице до ивице, револуционарни фото-систем са двојном камером од 12 мегапиксела, напредно препознавање лица (Face ID) и мноштво других врхунских карактеристика. Сигурно је да iPhone XS неће освојити обожаваоце Андроида, али ће бити тиха патња свима који су иначе опседнути „Епл“ производима.

Samsung Galaxy S9

Оно што је iPhone XS корисницима iOS оперативног система, то је Galaxy S9 корисницима Андроида. Оба модела су једнако квалитетна и очаравајућа, али направљена за потпуно другачије профиле корисника. Исто тако, код оба се може приметити да су више налик надоградњи својих претходника него потпуно нови уређаји.

Сјајан дизајн, одличне карактеристике, изврсни звучници, квалитет и изглед екрана, могућности камере... све то иде у прилог чињеници да је Galaxy S9 тренутно најбољи Андроид паметни телефон који можете купити.

OnePlus 6T

OnePlus 6T је један од ретких паметних телефона који ће вам понудити готово све функције и карактеристике врхунских модела попут iPhone XS и Galaxy S9, само за упола мање новца. Велика брзина рада, сјајан екран и целокупан дизајн, врхунска камера парирају знатно скупљим моделима. Ипак, OnePlus 6T паметни телефон има исту „слабост“ као и Galaxy S9 и нови iPhone XS - превише је сличан свом претходнику.

Sony Xperia X33

Оно што је најбоље код овог модела Sony Xperia паметног телефона јесте то што екран користи исту технологију као и „Сонијеви“ телевизори, што га чини једним од најбољих паметних телефона за гледање видео-садржаја високе резолуције. Поред тога што Xperia X33 има одличне спецификације, бројни рецензенти се слажу у оцени да је то један од најбоље дизајнираних модела паметних телефона.

Huawei Mate 20 Pro

Једна од најбољих карактеристика врхунског Huawei Mate 20 Pro мобилног телефона је његова трострука камера са сочивима од 40, 20 и осам мегапиксела која омогућавају прављење ултра детаљних фотографија и приликом најлошијег осветљења.

Осим тога, Mate 20 Pro има изразито јаку батерију која подржава бежично пуњење и може се користити и за пуњење других уређаја. Huawei Mate 20 Pro поседује и огроман екран од 6,39 инча, на којем можете уживати у гледању филмова и серија.

5Г и најбољи смартфони 2019. године

Судећи према најавама готово свих врхунских произвођача паметних телефона, 5Г технологија брзине преноса података биће највећа промена код модела паметних телефона најављених за 2019. годину. Брзина 5Г ће наследити 4Г и од ње би требало да буде бржа и до 50 одсто, зависно од модела телефона.

Једина препрека 5Г паметним телефонима тренутно је јачина батерије, која чак и код најбољих смартфона и даље није довољно јака за пун потенцијал најављене технологије. Ипак, према предвиђањима, до сезоне празника следеће године сви премијум модели паметних телефона ће подржавати 5Г технологију, барем када је реч о Андроид уређајима са Снепдрегон процесорима.

5Г би, осим што ће потпуно засенити 4Г и 3Г технологију по питању брзине, могао драстично променити и начин на који се свакодневно користе најбољи паметни телефони – употреба проширене стварности и виртуелне стварности на смартфонима, невероватно побољшање резолуције код стрима било којег садржаја, па чак и приказ холограма.

Samsung Galaxy S10

На недавно одржаном догађају посвећеном „Калкомовим“ снепдрегон процесорима, „Самсунг“ је приказао прототип свог будућег флегшипа Galaxy S10 како истовремено стримује 4К резолуцију са „Нетфликса“ без икаквих проблема и истовремено приказује садржај на 4К телевизору.

Технологија 5Г на новом Galaxy S10 би омогућила корисницима невероватну брзину скидања и постављања садржаја и приказивање 4К филмова у реалном времену. Остаје нам да причекамо до краја фебруара следеће године, за када је заказано представљање новог „Самсунговог“ флегшипа.

Huawei P30

„Хуавеј“ је за идућу годину најавио представљање два модела паметних телефона: модел P, који је најављен за март, и нови Mate модел, најављен за октобар. У зависности од брзине развоја чипсета, један од њих би требало да подржава 5Г технологију. У „Хуавеју“ су најавили да ће њихов 5Г телефон бити на преклоп.

OnePlus 7

И у компанији "OnePlus" су потврдили излазак новог флегшипа који ће подржавати 5Г технологију, а судећи по одушевљењу које су изазвали њихови 6 и 6Т модели, верујемо да ће следећи смартфон од овог произвођача бити и те како добар избор за куповину.

Xiaomi Mi Mix 3

"Сијаоми" 5Г мобилни телефон је и службено најављен крајем октобра за први квартал 2019, и то код Mi Mix 3 модела. Најављени модел је импресиван и без евентуалне 5Г технологије са 6,3 инча ОЛЕД екраном, невероватних 10 гигабајта радне меморије, 256 гигабајта складишне меморије и двоструком задњом камером.

Најзанимљивија информација тиче се цене – шушка се да ће најјачи модел коштати тек око 600 евра. Ако се најављено обистини, исплати се причекати га јер ће Mi Mix 3 бити један од најјефтинијих 5Г паметних телефона следеће године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се