Немци одштампали мотоцикл!

Први светски три-де штампани мотоцикл угледао је светлост дана у Немачкој. Има само 15 делова и потпуно је спреман за вожњу.

Зове се Нeра и изгледа као да је вози Бетмен. Направљена је искључиво помоћу три-де штампача.

То подразумева гуме, виљушку мотоцикла, седиште и рам. Практично, молекул по молекул, одштампане су све компоненте, осим електричних. Техника је, дословно, измишљена.

„Посебно сам поносан на гуме. Тврде су, направљене од специјалног материјала, са посебном шаром. Њихов дизајн је потпуно нови начин размишљања о гумама“, објашњава проналазач Данијел Бунинг.

Три-де штампање омогућава дизајнерима да претворе идеје у конкретне предмете два пута брже. Нера је, од концепције до реализације, настала за 12 недеља.

При том, три-де штампа омогућава креирање чак и оних облика који су, традиционалном методом, недоступни. Нера за сада не иде у масовну производњу.

Љубитељи мотоцикала надају се да ће ипак стићи до продаје, само док још одштампају и кациге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво