Риверсимпл – иде на струју, али нема батерије

Најновији модел лаког возила на водоник чека добровољца који ће га тестирати. Произвођач тврди да је еколошки најодрживије возило на свету, јер је уједно и електрични аутомобил, али без батерија.

„Риверсимпл“, британска авио-компанија бави се производњом возила на водоник већ две деценије.

Резултат је „раса“, мала ћелија горива која напаја точкове током вожње, и суперкондензатори за убрзање. Све је упаковано у ултралагано тело од угљеничних и биокомпозитних влакана.

„Почели смо да га зовемо електричном аутомобилом следеће генерације јер нема батерија у њему“, каже менаџерка компаније Фиона Спауверс.

Спауверсова наводи да возило ради на водоник који се претвара у струју и воду. „Струја иде у четири мотора, по један у сваком точку. На тај начин, то је и даље електрични аутомобил, али нема батерија“, истиче менаџерка компаније.

Нови модел пуштен је у пробни рад. Потенцијални купци тестираће двадесет комада током месец дана. Коначан модел очекује се следеће године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво