Симулатор летења за будуће инжењере и пилоте

Београдски Аеродром „Никола Тесла“ поклонио је Саобраћајном факултету рачунарску опрему за усавршавање већ постојећег симулатора летења.

Ако се сада опредељујете за занимање, сигурно запослење чека вас у авио-индустрији. Чак десет одсто свих прихода на свету долази из ваздухопловства, а најтраженија занимања у 2025. години поред програмера биће пилоти и ваздухопловни инжењери. 

Симулатор летења ће помоћи да се студенти што боље припреме за то занимање. 

„Већ смо имали добру комуникацију са факултетом у смислу да су деца долазила да виде где у будућности могу да раде и да се упознају са практичним знањима“, каже Раша Ристивојевић са Аеродрома „Никола Тесла“.

Овај флајт симулатор користиће студентима ваздухопловног смера било будућим инжењерима или пилотима.

Небојша Бојовић са Саобраћајног факултета у Београду каже да је то важно за практично разумевање свега онога што се дешава у ваздушном простору, а битно је да се стечена теоријска знања провере у пракси.

У Лабораторији за ваздухопловна превозна средства на Саобраћајном факултету тренутно су у функцији четири симулатора транспортних ваздухоплова, која су овом донацијом унапређена квалитетнијом симулацијом уз помоћ рачунара који је направио ИТ сектор Аеродрома.

Симулатори покривају више од 80 одсто свих авиона који постоје на свету.

Остали аутори: Драган Милутиновић
број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 07. нов 2018, 17:21) - Огњен [нерегистровани]

Може то и боље

Са мало више воље и спретности може се направити симулатор који изгледа баш као прави кокпит авиона. Овај приказани је тужно-смешан. Погледајте шта раде и шта су направили појединци на YT са 4 пројектора, доста иверице и неколико монитора. Осим тога све су популарније ВР наочари.

(среда, 07. нов 2018, 16:20) - ☺ [нерегистровани]

Jeste se uozbiljili!


Kakvi su vam ovo sve neki ozbiljni članci pa ne možemo da pišemo šaljive komentare!

(среда, 07. нов 2018, 14:36) - ooonoja [нерегистровани]

ooonoja

Moj stav je potpuno jasan, da vi nemate pojima...