Конференција „ЦГА Белгрејд“ 16. и 17. новембра у Београду

Спој уметности и науке кроз поп културу и дигитално стваралаштво пронашао је свој дом у конференцији „ЦГА Белгрejд“ која ће други пут бити одржана 16. и 17. новембра у Југословенској кинотеци где ће окупити неке од најзначајнијих светских имена из индустрије визуелних ефеката, анимације, гејминга и дигиталних уметности.

Након што је прошле године прва оваква конференција, као пионирски подухват у региону, привукла више од 500 посетилаца, организатори су за друго издање припремили још богатији садржај кроз занимљиве спојеве филмске, гејминг и ИТ индустрије.

Главни програм конференције „ЦГА Белгрejд“, који ће се током оба дана одржавати у великој сали Кинотеке, обухватиће више од 15 предавања, панела и презентација једнако занимљивих професионалцима, студентима, али и онима који разматрају да преусмере своју професију ка индустрији компјутерске графике.

Највећа звезда овогодишње конференције биће Мајк Симор, оснивач "VFXGuide"-а и амбасадор технолошког развоја компјутерске анимације, чији су онлајн курсеви и туторијали били полазна тачка за генерације најзначајнијих уметника широм света.

Уз њега ће своје искуство о раду на прошлогодишњем филмском хиту Блејд ранер 2049 поделити Шахин Туси, док ће Виктор Перес причати о томе како се искуства која је стекао на филмским серијалима као што су Ратови звезда и Хари Потер могу применити на пројектима са знатно мањим буџетом.

Раме уз раме са бројним иностраним предавачима из академског и индустријског света наћи ће се успешни српски студији и уметници који ће представити пројекте реализоване у сарадњи са светским гигантима из филмског света, рекламирања, гејминг индустрије...

Љубитељи виртуелне реалности биће у прилици да уплове у искуства креирана од стране дигиталних уметника и продукцијских студија и да се директно у виртуелном окружењу прошетају кроз највеће домаће VFX студије.

Конференција „ЦГА Белгрejд" ове године отвара прилику за сусрет са регрутерима из студија "Framestore", "Pixomondo" и "Cinesite" који ће се у Београду упознати са домаћим талентима и разменити идеје о пројектима на којима тренутно раде, као и о могућностима за потенцијалну сарадњу.

Као увод у другу конференцију „ЦГА Белгрejд“ биће организован посебан дводневни тренинг програм намењен продуцентима у VFX-у који води Ендрју Брасингтон из "Escape Studios" из Лондона.

Учесници програма Film Skills Academy Српске филмске асоцијације, на конференцији ће имати прилику да усаврше програмске језике софтвера Maya уз вођство некадашњег инжењера студија „Дрим воркса“.

Организатори конференције су Српска филмска асоцијација, Тренинг центар "Crater VFX" и портал VFX Serbia.

„Наш циљ јесте да омогућимо простор за учење, али и умрежавање различитих дисциплина неопходних за квалитетан развој индустрије компјутерске графике и снажне креативне заједнице која учествује у новој уметничкој дигиталној трансформацији“, каже извршна директорка Српске филмске асоцијације Милица Божанић.

Главна дешавања 16. и 17. новембра бесплатна су за све посетиоце конференције „ЦГА Белгрејд“, али је потребно регистровати се путем званичног сајта конференције. Регистрација почиње 30. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво