Велики број објава онемогућавао кориснике „Фејсбука“ да обришу налог

Поједини корисници „Фејсбука“ донедавно нису могли да избришу своје профиле на тој друштвеној мрежи. Након што је портал „Венчер бит“ контактирао компанију Марка Закерберга, испоставило се да опција за брисање код корисника са великим бројем објава није радила.

Велики број објава онемогућавао кориснике „Фејсбука“ да обришу налог Велики број објава онемогућавао кориснике „Фејсбука“ да обришу налог

Када је једном кориснику толико дозлогрдило због тога што не може да обрише налог са Фејсбука да је хтео да ангажује адвоката било је јасно да нешто озбиљно није у реду.

Свој проблем поверио је новинару портала Венчер бит (venturebeat.com) и замолио га да му помогне да обрише налог на Фејсбуку. Међутим, то није било могуће извести чак и након што је добио корисничко име и шифру за приступ налогу.

Новинар је успоставио контакт да корисничком службом Фејсбука и објаснио им ситуацију. Након релативно дугог временског периода мировања профила, стигао је одговор – налог је обрисан уз објашњење да је, због грешке у неком од програма који подржавају платформу, велики број непрочитаних порука био узрок проблема.

Пре приступања процесу деактивирања профила од корисника је тражено да обришу све своје конверзације на мрежи, а ако је у питању било превише порука, Фејсбук би једноставно отворио „празну страну“ (Blank Page) и наставак рада био би онемогућен.

Портпарол „Фејсбука“ потврдио је да је компанија упозната с барем још једним корисником који је искусио исти проблем, али је нагласио да нису могли да направе процену на колико ће још људи утицати овај пропуст. Такође, истакао је да не постоји једноставан начин да се утврди број погођених корисника, јер већина одустане од брисања свог налога.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво