Кина, супербрзи воз скратио путовање са сат времена на 14 минута

Линија супербрзог воза који саобраћа ка континенталном делу Кине отворена је данас у Хонгконгу, чиме је путовање које је трајало сат времена сада скраћено на 14 минута.

Изградња супербрзe линије трајала је више од осам година и коштала 10,7 милијарди долара.

Овај нови систем направљен је тако да ће на дневном нивоу моћи да превози 80.100 путника од финансијског центра Азије који броји седам милиона људи, до средишта производње, провинције Гуангдонг.

Како преноси АП, траса воза од Хонгконга (Вест Ковлун) до Футијана дуга је 26 километара, и како истичу људи из корпорације МТР, вожња траје 14 минута.

Некада је путовање између та два града трајало четири пута дуже.

За путовање од Хонконга до Гуангџоу Саута возу у облику метка биће потребно 47 минута (142 км), а до Шенџен Норта 19 минута.

Преко ове линије путници ће бити повезани с 25.000 километара дугом кинеском мрежом брзе железнице која саобраћа на 44 дестинације, међу којима су Шангај, Пекинг и западни град Сијан.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи