„Епл“ вечерас представља нове „ајфоне“ и друге уређаје

Традиционално „Еплово“ представљање, које амерички технолошки џин организује сваког септембра, заказано је за вечерас, а очекује се да ће компанија представити "S" верзију прошлогодишњег „ајфона X“, као и нове моделе слушалица, паметни сат и можда нове „ајпедове“.

Догађај који ће бити у центру пажње је представљање новог издања „ајфона X“, са екраном дијагонале 5,8 инча (14,7 центиметара), који ће се највероватније звати „ајфон XS“.

Пошто "X" означава „десет“, а не латинично слово, "XS" ће бити у складу са ранијом праксом „Епла“ да сваке друге године избацује "S" (унапређене) моделе прошлогодишњих уређаја и највероватније неће имати значење какво би могло да се добије читањем слова на енглеском.

У складу са „Епловом“ традицијом, "S" модели имају појачане компоненте, али задржавају дизајн уређаја који су заменили. Тако је „ајфон 4S“ увео Сири, "5S" донео је откључавање путем отиска прстију...

Палети „ајфона X“ се очекује да ће бити придодата и верзија са већим екраном, за коју се спекулише да ће се звати „ајфон XS макс“, уместо пређашње праксе „плус“ и „про“.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 14. сеп 2018, 16:40)
anonymous [нерегистровани]

Cena mu je otisla u oblake, malo je onih koji ce moci da ga kupe, ali......

......je najgore, sto ce i ostali proizvodjaci telefona slediti njihov primer, i povecati - cene! Zar je moguce da je ovaj "novi" model iPhone xs, toliko mogao da napreduje poveca funkcije, u odnosu na prethodni iPhone x!? Jedini cilj im je da od "snobova" uzmu stpo vise - para!?