Конференција „Дигитал“: РТС одговорио на све потребе гледалаца

Дигитални медији и друштвене мреже преузеле су примат над класичним медијима. То је закључак дводневне регионалне конференције „Дигитал“, која се бави трендовима у телекомуникацијама и медијима.

Дигитализација је императив будућности, јер се пренос информација, који је некада захтевао дане, па чак и године, данас мери секундама. Наша кућа представила је РТС Планету.

Подсетили смо на то да се истовремено може пратити више телевизијских и радијских садржаја, чиме је РТС одговорио на све потребе савремене гледалачке публике, публике 21. века.

„РТС планета је заправо одговор на потребе не само гледалаца него и слушачаца јер је то интернет платформа која је мултимедијална и која нуди садржаје који су и телевизијски и радијски“, истакла је Татјана Ћитић, помоћник извршног директора и руководилац Службе медијских услуга РТС-а.

Према њеним речима, корисници могу садржаје да гледају када желе и да изаберу из богате понуде која је у овом тренутку око 10.000 видео-наслова.

„Исто тако могу да прате наших 11 телевизијских канала и 72 сата одложено - управо је у томе битна разлика између старог и новог гледања телевизије“, закључила је Ћитићева.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 10. сеп 2018, 17:40) - Scarecrow80 [нерегистровани]

sredjivanje TV Tona

Kada bi mogli da popravite TV ton kao pre NATO Agresije.Jer ovako malo je preglasan ili jako tih.Molim vas RTS preuzmite nesto protiv toga.Vas gledalac Scarecrow80 vam je zahvalan.

(четвртак, 06. сеп 2018, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

HD

Jos da odgovorite na zahtev da svaki kanal bude u HD tehnologiji...

(четвртак, 06. сеп 2018, 20:45) - anonymous [нерегистровани]

Смијешно

Колико програма високе резолуције се може видјети путем антенског пријемника? Ниједан! Када РТС буде слао сигнал у високој резолуцији, моћи ће се рећи да су одговорили на све захтјеве гледалаца.