И „Амазон“ стигао до магичне тржишне вредности од билион долара!

После „Епла“ и америчка платформа за онлајн трговину „Амазон“ премашила је тржишну вредност од 1.000 милијарди долара, односно билион.

„Амазон“ је тако постао друга америчка компанија која је достигла толику вредност, преноси Ројтерс.

Технолошки гигант „Епл“, чијим се акцијама тргује на берзи, постао је 2. августа прва компанија на свету чија је тржишна капитализација достигла билион долара.

Разлог таквог успеха „Епла“ је, како пише Њујорк тајмс, био једноставан јер је реч о компанији која производи уређаје на које многи људи желе да потроше велике суме новца.

Сада је „Амазон“, чији је оснивач и извршни директор Џеф Безос „тежак“ готово колико и Бил Гејтс и Ворен Бафет, постао друга америчка компанија која је прешла ту некада незамисливу линију. Међутим, овај пут, разлог успеха је нешто другачији.

Наиме, „Амазон“ узима 49 центи од сваког долара потрошеног у е-трговини у Сједињеним Државама, запошљава више од 550.000 људи и генерише годишње приходе у висини 178 милијарди долара.

Продаје све и свашта – од рачунарских компоненти за меморијски простор до путера од кикирикија, али ствар коју је одувек највише продавао инвеститорима, купцима, медијима – јесте узбуђење, јер је у самом почетку „Амазон“ пре свега био нови узбудљив начин за онлајн куповину књига, пише Њујорк тајмс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво