„Гугл“ данас пуни 20, а „Гугл хром“ 10 година

На данашњи дан, пре 20 година, два студента регистровала су „Гугл“ као приватну компанију, а пре 10 година покренут је претраживач „Гугл хром“.

Како наводи британски Метро, 4. септембра 1998. године, два студента Лари Пејџ и Сергеј Брин у гаражи су одлучили да њихова животна мисија буде да организују све информације на свету како би сви могли да их користе. 

Тако је „рођен“ Гугл.

Од тада, Гугл је постао место на које људи широм света одлазе како би пронашли одговоре за како једноставна, тако и тешка питања, а понекад чак и нека банална питања.

У међувремену, Гугл је прерастао у империју, која корисницима помаже не само да приступе како корисним, тако и бескорисним информацијама, већ им даје и смернице преко Гугл мапса, помаже да међусобно буду у контакту преко Џимејла или учи људе да вежу машну уз помоћ снимака на Јутјубу.

Гугл је корисницима омогућио да комуницирају на више од 100 језика преко Гугл преводиоца, као и да истраже места која никада не би могли да виде без сервиса Гугл Земља.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво