Покрадени лични подаци четвртине становника Сингапура

Хакери су украли личне податке 1,5 милиона пацијената – житеља Сингапура, односно податке једне четвртине популације, саопштило је данас тамошње Министарство здравља.

Они су упали у базу података Министарства здравља у оквиру „намерног, циљаног и добро испланираног напада“, наводи се у саопштењу, а преноси Би-Би-Си.

Појединци, који су се нашли на удару сајбер напада, посећивали су болнице између 1. маја 2015. и 4. јула ове године, а међу њима је и премијер.

„Подаци о премијеру Ли Хсиену Лунгу, укључујући информације о његовим преписаним лековима, посебно су се више пута нашли на удару“, наводи се у саопштењу.

Премијер се два пута успешно изборио са раком, наводи Би-Би-Си.

Међу украденим подацима су имена и адресе, али не и медицински подаци, осим лекарских рецепата у неким случајевима.

„Узете су информације о лековима око 160.000 пацијената. Медицински картони и подаци нису промењени ни избрисани. Нису украдени подаци о дијагнозама, резултатима претрага или лекарским упутима“, додаје се у саопштењу.

Влада Сингапура раније је упозоравала на сајбер нападе, наводећи да је била мета међународних хакера, од којих је већина, ипак, спречена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво