Ричард Брансон у свемир креће „за неколико месеци“

Није тајна да чувени милијардер одавно планира да отпутује у свемир летелицом компаније „Вирџин галактик“. Међутим, нема више чекања – Брансон ће на пут за неколико месеци!

Ричард Брансон намерава да убрза процес и, како је у изјави за Би-Би-Сијев Радио 4 открио, његов пут у свемир „удаљен је неколико месеци, а не неколико година“, преноси портал Ингеџит. Да је пут у свемир заиста близу доказују, како тврди, припреме за астронауте, као и тренинг на које се „бацио“ како би био потпуно спреман.

Брансонов пут у свемир ће бити симболичан за „Вирџин“, али ипак подједнако важан. Требало би да покаже колико су у компанији сигурни у себе и колико верују у своју технологију за коју тврдe да је довољно сигурна за путнике.

Ипак, можда важније питање је да ли ће „Вирџин“ учинити свемирски туризам приступачним и другим људима.

Први летови морају да буду скупи, а за сада нема гаранција да ће цене падати брзо да би они са просечним примањима макар једном у животу могли да оду у свемир.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво