Почела блокада „Телеграм месинџера“ у Русији

Руска Федерална служба за надзор комуникација „Роскомнадзор“ саопштила је да је данас почела с блокадом „Телеграм месинџера“ у тој земљи, чиме спроводи одлуку суда од прошле недеље.

„Роскомнадзор“ је у саопштењу постављеном на веб-сајту навео да је послао телекомуникационим оператерима обавештење о блокади услуге, пренео је Ројтерс.

Московски суд, наиме, блокирао је приступ Телеграм месинџеру у Русији 13. априла, јер нису нису хтели да пруже Руској федералној служби за надзор комуникација „кључеве“ за дешифровање порука, известио је Тас.

Суд је пресудио да се морају испунити захтеви „Роскомнадзора“, који је затражио од компаније „Фејсбук“ да објасни како се придржава руског закона о локализацији података.

„Роскомнадзор“ је раније најавио да ће у другој половини ове године испитати колико се „Фејсбук“ придржава руског закона и саопштио да је од те компаније затражено и образложење зашто је појединим руским медијским организацијама ограничен приступ налозима на тој друштвеној мрежи.

Телеграм је апликација за дописивање, слична је Вотсапу, а направио је Павел Дуров, оснивач Вконтакте, руске верзије Фејсбука.

број коментара 0 Пошаљи коментар