Закерберг: Подаци можда непримерено дељени

Компанија „Фејсбук“ саопштила је да су лични подаци од око 87 милиона корисника, углавном из САД, можда били непримерено дељени од стране консултантске куће „Кембриџ аналитика“.

Извршни директор компаније Марк Закерберг рекао је новинарима да „Фејсбук“ није приметио никакав значајан утицај на коришћење или продају од избијања скандала, иако, како је рекао, није добро ако корисници нису задовољни компанијом, преноси Ројтерс.

Додао је и да прихвата кривицу за цурење информација, што је разбеснело кориснике, маркетиншке стручњаке и представнике законе, али и напоменуо да је он и даље „права особа за вођење компаније“.

„Када градите нешто попут 'Фејсбука' који је без преседана у свету, биће и ствари које ћеш да забрљаш. Важна ствар је учити на грешкама“, рекао је Закерберг.

Према његовим речима, он није био свестан расправе на седници Одбора компаније о његовој смени, иако би се директори суочили са изазовом ако би хтели да га смене, јер је Закерберг контролни акционар.

Истакао је и да није отпустио никога због скандала и не планира то да учини.

Фејсбук је први објавио прошлог месеца да су лични подаци милиона корисника грешком завршили у рукама „Кембриџ аналитике“.

Наредног уторка и среде Закерберг ће сведочити пред америчким Конгресом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво