Огрлица уместо појаса за спасавање!

Уз справицу под називом "Ploota" страх од воде за многе ће постати део прошлости. Овај појас за спасавање уз помоћ технологије сличне оној која се користи за ваздушне јастуке у возилима, корисника одржава на површини воде у случају да постоји опасност од дављења.

Идејни творци описују уређај као најмањи појас за спасавање на свету, који, за разлику од осталих, може да се носи и под водом.

Справица названа "Ploota" изгледа као огрлица коју пливачи носе. Тешка је 280 грама и, према речима оних који су је испробали, не представља превелики терет током пливања, тако да у већини случајева корисник заборави да на врату има било шта.

Револуционарни појас за спасавање ради на принципу сличном технологији ваздушних јастука у аутомобилима. То значи да се у кризним ситуацијама аутоматски активира и испуњава два јастука на надувавање угљен-диоксидом.

Тај процес сваки пливач може активирати и мануелно ако сматра да је у опасности или ће се уређај сам активирати аутоматски ако је пливач под водом дуже од 30 секунди. То време довољно је да "Ploota" процени да је њен корисник у опасности.

Уређај може послужити и као замена за мање и веће појасеве за спасавање на надувавање за оне који уче да пливају.

Нажалост, као и у случају многих других иновативних производа, огрлица "Ploota" још није спремна за масовну продају.

Идејни творци производа надају се да ће у наредном периоду прикупити довољно средстава за то јер би животи многих људи који се свакодневно нађу у опасности на плажама и базенима широм планете уз уређај "Ploota" могли да буду спасени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи