Женева, 250 нових модела, струја против бензина и дизела

У Женеви је у току 88. Салон аутомобила. Преко 180 излагача приказаће око 250 нових модела. Вредност овога сајма је што на њега долазе и Немци и Французи, али од скора и Кинези који се спремају да уђу на eвропско тржиште. Јапанцима овај сајам слузи за размену информација и за најаву нових технологија.

Електромобили су тренутно највећи хит, а скоро сви већи произвођачи најављују до 2025. године промену погона са бензина и дизела на електрични погон.

И поред нових технологија које имају електричну платформу, аутомобили на дизел и бензин и даље привлаче велику пажњу. Тако је у Женеви лансиран нови „ауди А6“ који може сам да вози.

Од серијских аутомобила, „Пежо“ је у поплави теренских возила показао један седан – „пежо 508“.

„Мерцедес“ је лансирао А класу и „АМГ ГТ купе“. БМВ је представио нову, другу генерацију модела „Икс 4“ и нови концепт. „Хонда“ је имала премијеру новог „ЦХР“ модела, а „Мазда“ аутомобил будућности.

„Форд“ је изложио „мустанга“ у специјалном издању. „Шкода“ је приказала концепт „вижон“ који је будући хибрид те фабрике. „Тојота“ је имала премијеру „Ај-гоа“ и „ауриса“, а „Рено“ – концепт аутомобила будућности за линијски превоз на електропогон.

Овако изгледа први електомобил 'јагуара'. Назвали су га „и-пејс“. „Фолксваген“ се окренуо будућности са четири нова концепт аутомобила.

На сајму је виђен и нови „џип чироки“, нови „лексус концепт“ и „aстон мартин“ за будућност. „Порше“ је представио студију купеа теренца на струју, а „Ламборгини“ нови „кабрио С“ и „уруса“.

„Бентли“ је приказао нови хибрид „бентагу“, а и даље најбољи и најбржи је „бугати чирон“, који сада има 1.500 коњских снага и достиже 480 километара на цас. Цена „само“ три милиона евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво