Женева, 250 нових модела, струја против бензина и дизела

У Женеви је у току 88. Салон аутомобила. Преко 180 излагача приказаће око 250 нових модела. Вредност овога сајма је што на њега долазе и Немци и Французи, али од скора и Кинези који се спремају да уђу на eвропско тржиште. Јапанцима овај сајам слузи за размену информација и за најаву нових технологија.

Електромобили су тренутно највећи хит, а скоро сви већи произвођачи најављују до 2025. године промену погона са бензина и дизела на електрични погон.

И поред нових технологија које имају електричну платформу, аутомобили на дизел и бензин и даље привлаче велику пажњу. Тако је у Женеви лансиран нови „ауди А6“ који може сам да вози.

Од серијских аутомобила, „Пежо“ је у поплави теренских возила показао један седан – „пежо 508“.

„Мерцедес“ је лансирао А класу и „АМГ ГТ купе“. БМВ је представио нову, другу генерацију модела „Икс 4“ и нови концепт. „Хонда“ је имала премијеру новог „ЦХР“ модела, а „Мазда“ аутомобил будућности.

„Форд“ је изложио „мустанга“ у специјалном издању. „Шкода“ је приказала концепт „вижон“ који је будући хибрид те фабрике. „Тојота“ је имала премијеру „Ај-гоа“ и „ауриса“, а „Рено“ – концепт аутомобила будућности за линијски превоз на електропогон.

Овако изгледа први електомобил 'јагуара'. Назвали су га „и-пејс“. „Фолксваген“ се окренуо будућности са четири нова концепт аутомобила.

На сајму је виђен и нови „џип чироки“, нови „лексус концепт“ и „aстон мартин“ за будућност. „Порше“ је представио студију купеа теренца на струју, а „Ламборгини“ нови „кабрио С“ и „уруса“.

„Бентли“ је приказао нови хибрид „бентагу“, а и даље најбољи и најбржи је „бугати чирон“, који сада има 1.500 коњских снага и достиже 480 километара на цас. Цена „само“ три милиона евра.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 09. мар 2018, 14:12)
anonymous [нерегистровани]

esssss

Prijatelju, vodonik ne može da dodje niotkuda. Vodonik se dobija na dva načina: elektrolizom iz vode (a za to je potrebna energija, čitaj struja) ili procesom MSR.-Methan Steam Reforming, kako radi petrohemijska industrija. Znači, treba ti metan. I tako se vrtiš u krug.

(петак, 09. мар 2018, 00:44)
anonymous [нерегистровани]

Struja?

A kad dođe vodonik oduvaće ih sve. Srećom. Onda možemo da zamišljamo budućnost bez energetskog ropstva koje nam inače preti. Reci "ne" automobilima na baterije.