Крај „експлор фида“ на „Фејсбуку“

„Фејсбук“ је објавио да је завршено тестирање „експлор фида“ као и да је анкета показала да корисници нису задовољни том опцијом.

Најпопуларнија друштвена мрежа на свету је саопштила да је „експлор фид" био покушај одговора на захтеве корисника који су желели да сазнају више информација о пријатељима и породици у „њуз фиду".

„Стално испробавамо нове ствари, мењамо дизајн и начин рангирања постова како бисмо истражили начине да унапредимо ‚Фејсбук‘. Неке од новина као што су реакције на постове, видео уживо и ГИФ прихваћене су веома добро и постале су глобално доступне“, навео је Адам Мосери који је задужен за „њуз фид“ у „Фејсбуку“.

Међутим, како је наведено, неке новине не покажу резултате и оне се одбацују. Међу њима је и „експлор фид“.

Тестирање је почело у октобру 2017. године у шест земаља. То су биле Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка. Циљ је био да се на одвојеним местима приказују објаве пријатеља и страница.

„Фејсбук“ је закључио да људи не желе два одвојена „фида“, а анкете су показале да су корисници мање задовољни и да им то није помогло да се боље повежу са пријатељима и породицом.

„Увек тежимо томе да помогнемо људима да се повежу и да добију информације које су релевеантне за њих. Тестови су нам омогућили вредна запажања о томе и настојаћемо да унапредимо ‚њуз фид‘“, закључио је Мосери.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво