Крај „експлор фида“ на „Фејсбуку“

„Фејсбук“ је објавио да је завршено тестирање „експлор фида“ као и да је анкета показала да корисници нису задовољни том опцијом.

Најпопуларнија друштвена мрежа на свету је саопштила да је „експлор фид" био покушај одговора на захтеве корисника који су желели да сазнају више информација о пријатељима и породици у „њуз фиду".

„Стално испробавамо нове ствари, мењамо дизајн и начин рангирања постова како бисмо истражили начине да унапредимо ‚Фејсбук‘. Неке од новина као што су реакције на постове, видео уживо и ГИФ прихваћене су веома добро и постале су глобално доступне“, навео је Адам Мосери који је задужен за „њуз фид“ у „Фејсбуку“.

Међутим, како је наведено, неке новине не покажу резултате и оне се одбацују. Међу њима је и „експлор фид“.

Тестирање је почело у октобру 2017. године у шест земаља. То су биле Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка. Циљ је био да се на одвојеним местима приказују објаве пријатеља и страница.

„Фејсбук“ је закључио да људи не желе два одвојена „фида“, а анкете су показале да су корисници мање задовољни и да им то није помогло да се боље повежу са пријатељима и породицом.

„Увек тежимо томе да помогнемо људима да се повежу и да добију информације које су релевеантне за њих. Тестови су нам омогућили вредна запажања о томе и настојаћемо да унапредимо ‚њуз фид‘“, закључио је Мосери.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 02. мар 2018, 01:51)
anonymous [нерегистровани]

Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка. Test zemlje?

Šta se još testira u gore navedenim zemljama? Po neka vakcina možda?