„Двојник“ „ајфона 10“ – „Асусов“ "ZenFone 5" помера границе вештачке интелигенције

У „Асусу“ сматрају да, када је реч о телефонима попут „ајфона 10“, и они коња за трку имају. Тајвански произвођач мобилних телефона у Барселони је представио модел за који каже да помера границе вештачке интелигенције – "ZenFone 5".

"ZenFone 5" има екран са усеком (notch) који је нешто ужи него код „Епловог“ уређаја. Ту су смештени предња камера погодна за снимање селфија, сензор и звучник.

Разлика између „Асусовог“ и „Епловог“ телефона наравно има доста. "ZenFone 5", са екраном од 6,2 инча, нешто је већи од „ајфона 10“, доња ивица мало је дебља у односу на „Еплов“ телефон, а сензор за отисак прста смештен је на задњој страни уређаја.

„Асусов“ паметни телефон опремљен је процесором "Qualcom Snapdragon 636" који није међу најбољим процесорима већ међу оним средње класе. Када је реч о поменутим „моћним могућностима вештачке интелигенције“ овог модела конструктори истичу дуалну камеру са, између осталог, способношћу препознавања сцене. 

Још није познато када ће и колико новца заинтересовани морати да издвоје за овај модел.

„Асус“ има и „опаснију“ верзију уређаја названу "ZenFone 5З" који долази са јачим процесором и више интерне меморије, а коштаће 499 долара.

Постоји и верзија без усека која је названа "ZenFone 5 Lite", која има 6-инчни екран, две селфи камере од којих је једна од 20 мегапиксела. Цена такође још није позната.

број коментара 0 пошаљи коментар